Wil je een nieuwe baan of een eigen bedrijf starten vanuit de ziektewet (re-integratie 2de Spoor) ?

Een baan, voor jezelf beginnen, eigen bedrijf, deeltijdwerk, detachering, freelance, payrolling, ZZPer,

misschien wil je wel combineren, er blijkt dus van alles mogelijk. Of je nu 20 jaar bent en net begint, of dat je 60 jaar bent en weer moet beginnen, kom gewoon eerst eens praten.

Uitgaande van jouw terugkerende energie en geholpen door een goede dosis nuchter verstand, ervaring, kennis en kunde van ons (Haver bv), kunnen we samen de wereld aan.

Schroom dus niet, ben je zonder werk, of kom je zonder werk en heb of krijg je een Ziektewet-, of WIA-, WAO-, WW- of Wajong- uitkering neem contact met ons op, dan kunnen we altijd eerst bespreken of onze mogelijke samenwerking ergens toe leidt en je straks weer met een leuke baan of eigen bedrijf, of in combinatie verder kan.

Uiteraard zijn er kosten aan verbonden, niemand werkt graag voor niks, maar die kosten zijn in veel gevallen te verhalen bij UWV / gemeente / werkgever, opdat we gebruik kunnen maken van de re-integratiebudgetten, outplacementvergoeding (2de Spoor) of een stukje uit je transitievergoeding. In sommige gevallen kom je ook als je in de WW zit hiervoor in aanmerking, informeer bij de uitkeringsinstantie.

Belangrijk blijft wel, er moet een klik zijn, want anders werkt onze samenwerking niet. Ben je nog helemaal niet toe aan werk/eigen bedrijf, dan kunnen we in een voortraject bekijken, wat jij wilt, wat jij kunt, we kunnen testen en bespreken waar aanleg voor is.

Zelfs alle wilde ideeën krijgen een kans, maar we zijn eerlijk, als het niet kan, de haalbaarheid niet goed is, dan zeggen we dat. Ook wordt gekeken naar waar eventueel een korte studie voor te volgen is en wat er nodig is om alles weer wat op de rit te krijgen.

De juiste geestelijke begeleiding (misschien zelfs fitness) zodat er over een paar maanden wel wat mogelijk wordt. Dit doen we in overleg met jou en de uitkeringsinstantie, maar het gaat om jou, jij bent hierin de belangrijkste.

De zelfredzaamheid wordt vergroot zodat de zelfwerkzaamheid toe neemt en er een drive ontstaat, zodat je het echt zelf kunt, zonder al die bemoeienissen en verplichtingen. Je gaat zelf je geld verdienen en kunt weer aan een nieuwe toekomst bouwen, wie had dat een jaar geleden kunnen bedenken.

Je maintiendrai (is de spreuk in het Nederlandse wapen) ik worstel en kom boven, vanzelf gaat het niet, maar bij voldoende inzet en onze professionele hulp gaat het je zeker lukken.


outplacement werknemer, soms een steuntje in de rug nodig

Haver Outplacement


je krijgt een één op één begeleiding
we zorgen voor een goede voorbereiding we maken samen je ondernemingsplan en werken aan een nieuwe CV / sollicitatiebrieven / zoeken vacatures
er wordt inzicht gegeven in je financiële situatie met o.a.
investerings, financierings, verzekeringsmogelijkheden

de regelgeving / wetskennis / belastingen en de opzet van de administratie worden uitgelegd.
Creatieve ontwikkeling (over hoe onderscheidend te zijn) we kunnen je helpen met de ontwerpen voor huisstijl / logo / visitekaartjes / flyers / teksten site en promotionele mogelijkheden,
inschrijving KvK en de start van je bedrijf

je leert met tegenslagen/afwijzingen om te gaan
zelfredzaamheid en zelfwerkzaamheid wordt bevorderd
met een goede steun in de rug, kan je geheel zelfstandig verder
traject-duur, een half jaar tot een jaar.

Een nieuw baan zoeken of aan een eigen bedrijf werken tijdens een ontslag-situatie (outplacement) ?

Inhoudelijk lijkt een outplacement-traject veel op een re-integratie-begeleidings-traject, toch is een werkgever vaak meer emotioneel betrokken bij de actuele stand van zaken, het goede verloop is natuurlijk ook in zijn belang.

Hij / Zij  heeft verwachtingen en houdt je dus strikt aan de gemaakte afspraken. Je werkgever wil graag periodiek op de hoogte gebracht worden van de voortgang en je verwachtingen. Onze begeleiding wordt afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden, uiteraard met als doel, binnen afzienbare tijd verder met een nieuwe baan of een eigen succesvol bedrijf en van niemand meer afhankelijk zijn.

Op het moment dat binnen het bedrijf waar je werkt gesproken / gedacht wordt over 2de Spoor of outplacement of een beëindigingsovereenkomst of een transitievergoeding en je bent geïnteresseerd in begeleiding bij het vinden van een nieuwe baan of het starten als zelfstandig ondernemer, neem dan gelijk vrijblijvend contact met ons op. Je kunt dan in overleg, in de meeste gevallen, terwijl je nog op de loonlijst staat al aan de voorbereiding van een eigen bedrijf beginnen.

Haver bv kan je de nodige persoonlijke en zakelijke ondersteuning bieden. Voor een invulling van een outplacement traject (op basis van een vrijblijvend intakegesprek) kan er ook op jouw verzoek een offerte opgemaakt worden, die je bij je werkgever kunt presenteren.

Neem vrijblijvend contact op met Haver bv, 0162 – 743671

Parttime ondernemen met daarnaast een deeltijdbaan (duaal traject) ? 

Niet alle ondernemersplannen zijn gelijk haalbaar, voor sommige is dit erg duidelijk. Voor sommige ook niet. In deze gevallen kan een duaal traject uitkomst bieden. Inhoudelijk lijkt een duaal-traject veel op een re-integratie-begeleidings-traject, maar de insteek is hierbij dat het opgestarte bedrijfje pas later voldoende op zal gaan leveren (of een bij-inkomen blijft). Dus is de noodzaak van deeltijdwerk aanwezig. Overigens kan dit heel ander werk zijn dan je tot nu toe gedaan hebt en omdat je dit slechts voor een deel van de week gaat doen, zijn er veel meer werkzaamheden die acceptabel worden.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid dat je, je kennis en kunde als ZZP’er, als bedrijf dus, ten gelde maakt, maar doordat dit onregelmatig gebeurt, er een stukje vast inkomen ter onderbouwing noodzakelijk is.

Wij helpen je met opstarten van een bedrijf en het zoeken naar werk, zodat je mogelijk op kort termijn volledig voor jezelf kunt zorgen.

haalbaarheidsonderzoek

Je hebt aangegeven vanuit een 2e spoor / outplacement situatie / beëindigingsovereenkomst / transitie een baan of een eigen bedrijf te willen starten al dan niet in combinatie met deeltijdwerk. De oplossing ligt niet meer bij je oude werkgever, vraag hem dan eerst om te mogen starten met dit onderzoek en de betaling ervan.

Is het haalbaar?
Op deze vraag geeft Haver je een antwoord door middel van een assessment Meerwaarde van onze scan? want je geeft aan ik ben al op van alles getest, waarom nogmaals? Dit assessment wordt door een bedrijfsadviseur uitgevoerd. Daarom kijken we anders tegen zaken aan; Inzicht in de benodigde competenties en vaardigheden als potentiële ondernemer, reëel inhoudelijk niveau bij vacatures.
Geeft je een goed beeld van de realiteit en de haalbaarheid van je plannen.
Er wordt juist gekeken naar interesses, vaardigheden en ervaring en of hier aanknopingspunten zijn, die toepasbaar zijn in een nieuw eigen bedrijf, of die een heel nieuwe richting aangeven, ook qua werk/baan.
Onze uitkomst kijkt naar, is afgestemd op jouw persoonlijke toekomst mogelijkheden.

Baan

Mocht het ondanks de goede wil niet mogelijk zijn om als bedrijf op te starten, of er is iets heel drastisch veranderd gedurende de voorbereiding, hoe dan ook, het doorgaan met een bedrijf is out of the question. Dan kunnen wij je ook adequaat verder helpen met het zoeken en vinden van een baan. Uiteraard ben je geheel vrij om met ons contact op te nemen over losse producten (offerte of uurtarief), zoals een ondernemingsplan, coaching, een training, groetjes

Contact