Nieuwe baan of een eigen bedrijf starten vanuit de ziektewet (re-integratie 2de Spoor)

De grote Haver ervaring met het banen zoeken en het starten van ondernemingen, de drive en de aandacht voor de mens achter de cliënt, begrip voor de situatie, maar ook het besef dat we weer verder moeten en een goede kennis van lokale en nationale (business)mogelijkheden vormen hierbij een belangrijk onderdeel.


outplacement werknemer

Haver Outplacement


je krijgt een één op één begeleiding
we zorgen voor een goede voorbereiding we maken een nieuwe CV / sollicitatiebrieven / je ondernemingsplan / zoeken vacatures
er wordt inzicht gegeven in je financiële situatie met o.a.
investerings, financierings, verzekeringsmogelijkheden

 de regelgeving / wetskennis en de opzet van de administratie worden uitgelegd
creatieve ontwikkeling (over hoe onderscheidend te zijn) we kunnen je helpen met de ontwerpen voor huisstijl / logo / visitekaartjes / flyers en promotionele mogelijkheden,
inschrijving KvK, start je bedrijf

je leert met tegenslagen/afwijzingen om te gaan
zelfredzaamheid en zelfwerkzaamheid wordt bevorderd
met een goede steun in de rug, kan je geheel zelfstandig verder
traject-duur, gemiddeld 1 jaar

Een nieuw baan zoeken of aan een eigen bedrijf werken tijdens een ontslag-situatie (outplacement)

Inhoudelijk lijkt een outplacement-traject veel op een re-integratie-begeleidings-traject, toch is een werkgever vaak meer emotioneel betrokken bij de actuele stand van zaken, het goede verloop is natuurlijk ook in zijn belang.

Hij heeft verwachtingen en houdt je dus strikt aan de gemaakte afspraken. Je werkgever wil dus periodiek op de hoogte gebracht worden van de voortgang en je verwachtingen. Onze begeleiding wordt afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden, uiteraard met als doel, binnen afzienbare tijd verder met een nieuwe baan of een eigen succesvol bedrijf en van niemand meer afhankelijk zijn.

Op het moment dat binnen het bedrijf waar je werkt gesproken / gedacht wordt over 2de Spoor of outplacement of een beëindigingsovereenkomst of een transitievergoeding en je bent geïnteresseerd in begeleiding bij het vinden van een nieuwe baan of het starten als zelfstandig ondernemer, neem dan gelijk vrijblijvend contact met ons op. Je kunt dan in overleg, in de meeste gevallen, terwijl je nog op de loonlijst staat al aan de voorbereiding van een eigen bedrijf beginnen.

Haver bv kan je de nodige persoonlijke en zakelijke ondersteuning bieden. Voor een invulling van een outplacement traject (op basis van een vrijblijvend intakegesprek) kan er ook op jouw verzoek een offerte opgemaakt worden, die je bij je werkgever kunt presenteren.

Neem vrijblijvend contact op met Haver 0162 – 743671

Parttime ondernemen met daarnaast een deeltijdbaan (duaal traject)

Niet alle ondernemersplannen zijn gelijk haalbaar, voor sommige is dit erg duidelijk. Voor sommige ook niet. In deze gevallen kan een duaal traject uitkomst bieden. Inhoudelijk lijkt een duaal-traject veel op een re-integratie-begeleidings-traject, maar de insteek is hierbij dat het opgestarte bedrijfje pas later voldoende op zal gaan leveren (of een bij-inkomen blijft). Dus is de noodzaak van deeltijdwerk aanwezig. Overigens kan dit heel ander werk zijn dan je tot nu toe gedaan hebt en omdat je dit slechts voor een deel van de week gaat doen, zijn er veel meer werkzaamheden die acceptabel worden.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid dat je, je kennis en kunde als ZZP’er, als bedrijf dus, ten gelde maakt, maar doordat dit onregelmatig gebeurt, er een stukje vast inkomen ter onderbouwing noodzakelijk is.

Wij helpen je met opstarten van een bedrijf en het zoeken naar werk, zodat je mogelijk op kort termijn volledig voor jezelf kunt zorgen.

haalbaarheidsonderzoek

Je hebt aangegeven vanuit een 2e spoor / outplacement situatie / beëindigingsovereenkomst / transitie een baan of een eigen bedrijf te willen starten al dan niet in combinatie met deeltijdwerk. De oplossingen liggen buiten het bedrijf. Vraag je werkgever dan eerst om te mogen starten met dit onderzoek en de betaling ervan.

Is het haalbaar?
Op deze vraag geeft Haver je een antwoord door middel van een assessment Meerwaarde van onze scan? want je geeft aan ik ben al op van alles getest, waarom nogmaals? Dit assessment wordt door een bedrijfsadviseur uitgevoerd en daarom kijken we anders tegen zaken aan; Inzicht in de benodigde competenties en vaardigheden als potentiële ondernemer, reëel inhoudelijk niveau bij vacatures.
Geeft je een goed beeld van de realiteit en de haalbaarheid van je (baan/bedrijfs) plannen.
Er wordt juist gekeken naar interesses, vaardigheden en ervaring en of hier aanknopingspunten zijn, die toepasbaar zijn in een nieuw eigen bedrijf, of die een heel nieuwe richting aangeven, ook qua werk/baan.
Onze uitkomst kijkt naar, is afgestemd op jouw persoonlijke toekomst mogelijkheden.

Baan

Mocht het ondanks de goede wil niet mogelijk zijn om als bedrijf op te starten, of er is iets heel drastisch veranderd gedurende de voorbereiding, hoe dan ook, het doorgaan met een bedrijf is out of the question. Dan kunnen wij je ook adequaat verder helpen met het zoeken en vinden van een baan. Uiteraard ben je geheel vrij om met ons contact op te nemen over losse producten (offerte of uurtarief), zoals een ondernemingsplan, coaching, een training, groetjes

Contact