Uw medewerker moet een nieuwe baan zoeken of wil een eigen bedrijf starten en u wilt voldoen aan de wettelijke regels zodat u niet nog een jaar extra hoeft door te betalen

Uw medewerker is ziek, er is sprake van een reorganisatie, of een onwerkbare situatie. Vervelend, maar ontslag blijkt onvermijdelijk, dan wordt u als werkgever wettelijk verplicht om voor een adequate oplossing te zorgen, (2de Spoor) bel Haver bv.

Binnen uw bedrijf zijn geen mogelijkheden en uw werknemer heeft ondersteuning nodig bij het vinden van een nieuwe baan of wil een eigen bedrijf beginnen, dan kunnen we u uitstekend van dienst zijn, bel Haver bv.

We begrijpen heel goed dat in business tijd geld is.


outplacement

Haver Outplacement


Baan of eigen bedrijf starten vanuit de ziektewet (re-integratie 2de Spoor)

Uw personeelslid zit in de Ziektewet, moet voor een nieuwe toekomst kiezen en wil graag een andere baan of een eigen bedrijf starten. Presentatie, CV, sollicitatiebrief / bedrijfshaalbaarheid, ondernemingsplan en dus een op alle gebied goede voorbereiding zijn zeer belangrijk en wij kunnen hem/haar daar uitstekend bij helpen.

Baan of eigen bedrijf starten tijdens een ontslag-situatie (outplacement door reorganisatie)

Door omstandigheden wordt personeel boventallig, u als werkgever was altijd zeer tevreden en wilt de mensen verder helpen. U biedt ze een outplacement / transitie traject aan, waarbij hulp/begeleiding ingeroepen wordt voor het vinden van een andere baan en/of het starten van een eigen bedrijf, u kunt hiervoor bij Haver bv terecht.

Parttime ondernemen en een nieuwe baan (duaal traject)

Klein beginnen houdt soms in dat er meer tijd nodig is voor voldoende omzet, of men wil toch liever even de kat uit de boom kijken en niet gelijk alles op het spel zetten. De vaste lasten gaan door maar in het begin komt er gewoon nog te weinig binnen, dan is een combinatie tussen een deeltijdbaan en het eigen bedrijf ook een keuze en in het huidige economische klimaat zeker een mogelijkheid.

Inhoudelijk

Inhoud van een HAVER OUTPLACEMENT / TRANSITIE TRAJECT

Inzicht in de benodigde competenties/vaardigheden en wensen van uw medewerker, waarbij een nieuwe baan, een eigen bedrijf, start als ZZP’er, deeltijdwerk, alle mogelijke combinaties worden onderzocht. Een advies wordt verstrekt over de mogelijkheden en hoe reëel deze zijn voor een andere baan of een nieuwe start als zelfstandige. Op de vraag is een eigen bedrijf wel haalbaar en heb ik voldoende in huis als ondernemer, kan Haver dan een duidelijk antwoord geven. In een voortgangsrapportage wordt een conclusie en advies over de carrière mogelijkheden van uw medewerker gegeven.

Zodat passende Coaching kan volgen

Bij het zoeken naar werk / deeltijdwerk, wordt gewerkt aan CV, loopbaan-advies, sollicitatietraining, presentatietraining, vacature-zoeker, internet, workshops, tests, uitleg, kennis en ondersteuning op de computer. Men kan zich ook hier dan optimaal presenteren, met de best mogelijke ondersteuning. Bij dit traject behoort een goed tussentijds overleg en duidelijke verslaggeving, met u als opdrachtgever. Daarnaast worden ook de mogelijkheden besproken om een betere fysieke / geestelijke activering te verkrijgen en waar mogelijk, indien nodig, de lichamelijke conditie te verbeteren.


Het resultaat


Onze ondersteuning zorgt voor een soepele uitstroom, waarbij men dankbaar is voor de geboden ondersteuning. Het afscheid nemen wordt op een iets prettigere manier ingevuld. Zo hebben we in de afgelopen jaren met onze outplacement trajecten prima resultaten geboekt. Door middel van zeer persoonlijke aandacht voor onze cliënten, en met de wensen van u als opdrachtgever in het achterhoofd zorgen wij dat iedereen tevreden is.