Uw medewerker moet een nieuwe baan zoeken of wil een eigen bedrijf starten

Als uw medewerker ziek is, of er is sprake van een reorganisatie, of een onwerkbare situatie waarbij ontslag onvermijdelijk is, dan verplicht de wet u als werkgever om voor een adequate oplossing te zorgen. (2de Spoor) Op het moment dat deze oplossing buiten het bedrijf komt te liggen omdat er binnen het bedrijf geen mogelijkheden zijn en uw werknemer heeft ondersteuning nodig bij het vinden van een nieuwe baan of wil toch liever een eigen bedrijf beginnen, willen we u graag van dienst zijn.


outplacement

Haver Outplacement


Baan of eigen bedrijf starten vanuit de ziektewet (re-integratie 2de Spoor)

Uw personeelslid zit in de Ziektewet, moet voor een nieuwe toekomst kiezen en wil graag een andere baan of een eigen bedrijf starten. Presentatie, CV, sollicitatiebrief / bedrijfshaalbaarheid, ondernemingsplan en dus een op alle gebied goede voorbereiding zijn zeer belangrijk en wij kunnen hem/haar daar uitstekend bij helpen.

Baan of eigen bedrijf starten tijdens een ontslag-situatie (outplacement door reorganisatie)

Door omstandigheden wordt personeel boventallig, u als werkgever was altijd zeer tevreden en wilt de mensen verder helpen. U biedt ze een outplacement / transitie traject aan, waarbij hulp/begeleiding ingeroepen wordt voor het vinden van een andere baan en/of het starten van een eigen bedrijf, u kunt hiervoor bij Haver bv terecht.

Parttime ondernemen en een nieuwe baan (duaal traject)

Klein beginnen houdt soms in dat er meer tijd nodig is voor voldoende omzet, of men wil toch liever even de kat uit de boom kijken en niet gelijk alles op het spel zetten. De vaste lasten gaan door maar in het begin komt er gewoon nog te weinig binnen, dan is een combinatie tussen een deeltijdbaan en het eigen bedrijf ook een keuze en in het huidige economische klimaat zeker een mogelijkheid.

Inhoudelijk

Als wij nu gelijk aan het begin d.m.v. een testprogramma, “de aanleg voor” en alle interesses, gecombineerd met ervaring, opleiding en wensen in kaart brengen, kunnen we hiervan een reëel plaatje voor de toekomst maken. Een nieuwe baan, een eigen bedrijf, starten als ZZP’er, maar ook de eventuele combinatie van een eigen bedrijf met een deeltijdbaan worden meegenomen. Daarnaast wordt er tevens voldoende aandacht besteed aan de emotionele verwerking. Het coachingstraject wordt op de cliënt afgestemd, waarbij de zelfredzaamheid evenals de zelfwerkzaamheid worden bevorderd en er met een drive aan de nieuwe toekomst wordt gewerkt.

Een Haver outplacement / transitie traject kent daarom twee delen;

Een advies wordt verstrekt over de mogelijkheden en hoe reëel deze zijn voor een andere baan of een nieuwe start als zelfstandige. Op de vraag is een eigen bedrijf wel haalbaar en heb ik voldoende in huis als ondernemer, kan Haver een duidelijk antwoord geven door middel van dit assessment.

U ontvangt van ons:
Inzicht in de benodigde competenties en vaardigheden van uw medewerker.
Het geeft u een goed beeld van de realiteit en de haalbaarheid van de (bedrijfs)plannen van uw medewerker.
Eigen bedrijf, deeltijd werk, nieuwe baan in alle mogelijke combinaties worden onderzocht
Er wordt een duidelijk en overzichtelijk rapport overlegd voorzien van een conclusie en advies over de carrière mogelijkheden van uw medewerker. Tegen meerprijs is er ook arbeidsonderzoek uit te voeren. Deze wordt door een onafhankelijk arbeidsdeskundige afgenomen.

Bij het zoeken naar deeltijdwerk, wordt gewerkt aan CV, loopbaan-advies, sollicitatietraining, presentatietraining, vacature-zoeker, internet, workshops, tests, uitleg, kennis en ondersteuning op een labtop. Men kan zich ook hier optimaal presenteren, met de best mogelijke ondersteuning. Bij dit traject wat meestal resulteert in uitstroom, (want niet altijd alles lukt), behoort een goed tussentijds overleg en duidelijke verslaggeving, met u als opdrachtgever.


Het resultaat


Onze ondersteuning zorgt voor een soepele uitstroom, waarbij men dankbaar is voor de geboden ondersteuning. Het afscheid nemen wordt op een iets prettigere manier ingevuld. Wij geloven namelijk in het aangaan van een stukje commitment en willen graag zakelijke relaties aangaan voor een langere periode. Zo hebben we in de afgelopen jaren alleen al een 850 trajecten voor het UWV uitgevoerd, met een plaatsingspercentage van meer dan 80%, wat uitzonderlijk hoog is. Door middel van zeer persoonlijke aandacht voor de cliënt, en met de wensen van de opdrachtgever in het achterhoofd zorgen wij dat iedereen tevreden is.